Frequently asked questions

Apakah konsep rawatan Luqman Herbs Centre?


Luqman Ayurveda ialah kaedah rawatan Ayurveda yang bersifat komplementari dan lebih ringkas serta efektif dalam membantu mengurangkan serta menyembuhkan masalah kebanyakkan masalah kesihatan yang tidak memerlukan pembedahan.
Apakah perbezaan antara Luqman Ayurveda dan Ayurveda Klasik dari India?


Terdapat beberapa ciri yang membedakan Luqman Ayurveda dan Ayurveda klasik dari India. Diantaranya ialah: 1. Luqman Ayurveda selamat digunakan kerana tidak melibatkan unsur-unsur logam dalam penyediaan. 2. Luqman Ayurveda hanya merawat beberapa penyakit yang memang terbukti berkesan dalam rawatan dan bukannya merawat semua penyakit. 3. Luqman Ayurveda telah dirumuskan berdasarkan kepada prasarana Malaysia dan tidak menggunakan bahan-bahan yang tidak halal. 4. Luqman Ayurveda tidak menjalankan terapi terapi seperti Ayurveda klasik yang boleh dipertikaikan keberkesanannya. 5. Luqman Ayurveda tidak bermotifkan keuntungan yang terlalu tinggi tetapi cuma memberi rawatan Ayurvedik yang berkesan pada harga yang berpatutan.
Adakah rawatan untuk kulit seperti Psoriasis di Luqman Herbs Centre berkesan?


Psora Detox telah terbukti lebih berkesan dan efektif dalam menghilangkan masalah psoriasis ini berbanding dengan rawatan kimia dan ini telah terbukti pada pelanggan yang menggunakannya. Banyak "feedback" sedia ada untuk membuktikannya. Perlu diingat TIDAK ADA rawatan moden yang efektif dalam merawat Psoriasis ini. Penggunaan kimia steroid telah menjadi tunjang dalam perubatan moden dalam rawatan penyakit ini dengan kesan sampingan yang amat dahsyat. Psora Detox tidak membawa apa-apa kesan sampingan kepada pengguna.
Apakah kandungan ubat-ubatan yang digunakan di Luqman herbs centre?


Kandungan ubat-ubatan ialah jenis kapsul botanic serta krim yang dirumus khas tanpa menggunakan bahan kimia mahu pun pengawet dan selamat pada kanak-kanak.
Adakah pelanggan perlu membuat apa-apa ujian darah sebelum mendapatkan rawatan untuk penyakit kulit mereka?


Memang digalakkan ujian LIVER FUNCTION TEST dibuat oleh mereka mereka yang pernah mengamalkan ubatan kimia steroid kerana steroid ini boleh merosakkan fungsi hati. Ujian ini penting supaya pesakit mengetahui status hati mereka sebelum rawatan PSORA DETOX.
Anak saya mengalami ekzema dan ingin mendapatkan rawatan Luqman Herbs Centre. Adakah ubat-ubatan LHC mengakibatkan mengantuk?


Tidak sama sekali.